AKÇAY'DA KADINLAR GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI.

 AKÇAY

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Akçay'da, Atatürk anıtına çelenk konulmasından sonra Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe yüzlerce kadın katıldı.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Akçay'da,  Atatürk anıtına çelenk konulmasından sonra Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen etkinliğe yüzlerce kadın katıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü yurt genelinde olduğu gibi Akçay Beldesi'nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Halk Partisi Akçay Belde Başkanlığı tarafından Belediye Sosyal tesislerinde düzenlenen etkinliklere çok yoğun bir katılım oldu.
İlk önce Atatürk anıtına çelenk konulmasından sonra CHP Belde Başkanı Atakan Yüksel, Kadın Kolları Başkanı Semra Esen ve diğer üyeler, bayan üyeleri dolaşarak çiçekler verip günlerini kutladılar. Ardından Belediye Sosyal Tesislerindeki etkinliğe geçildi. Kadınlar günü etkinliğine Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, CHP Edremit ilçe Başkanı Necmi Dönmez, Belde Başkanı Atakan Yüksel, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve yüzlerce Akçaylı bayan katıldı. İki kat olan Belediye Sosyal tesisleri tamamen dolarken; bazı bayanlar yoğunluk nedeniyle ayakta beklemek zorunda kaldılar.
Günün açılış konuşmasını Yapan CHP Akçay Kadın Kolları Başkanı Semra Esen, Kadınların hak arama mücadelesinin 155 yıl önce başladığını belirterek, Kadınlarımız toplumda sorunları, dertleri ile var. Artık hayatın her alanında yer almak istiyoruz. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın değil, her başarılı erkeğin yanında başarılı bir kadın olmak istiyoruz. Örgütlenerek, bütünlük içerisinde toplumda daha fazla yer alacağımıza inanıyorum” dedi. CHP Belde Başkanı Atakan Yüksel ise, CHP'nin kadın politikalarından örnekler verdi, Son yapılan kurultay ile Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 25 olan kadın kotasını yüzde 33'e çıkararak kadına verdiği önemi bir kez daha ortaya koymuştur” dedi. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu da yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadınlara verdiği öneme vurgu yaptı, Dünyada ilk kez Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı veren CHP; 2012 yılında siyasette yüzde 33 kadın seçilme kotası getiren yine CHP. Bu Balıkesir'de seçilecek 3 milletvekilinden birisinin kadın olması demektir. Biz çok şükür Akçay'da bu kotayı daha önceden aştık. Akçay'da nüfusun yüzde 47'sini erkekler, yüzde 53'ünü kadınlar oluşturuyor. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde siz kadınların destekleri ile CHP olarak seçimleri açık farkla kazandık. Burada CHP'li kadınlarımız başta olmak üzere tüm Akçaylı kadınlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. CHP Edremit İlçe Başkanı Necmi Dönmez de bir konuşma yaptı. Ardından Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ile Kadın Kolları üyeleri katılan kadınlara çiçek vererek günlerini kutladılar. Başkan İnceoğlu'da eşi Seval İnceoğlu ile birlikte annesi Ayşe İnceoğlu'nun elini öperek kadınlar günün kutladı.
Daha sonra kadın kolları üyeleri tarafından şiirler ve Atatürk'ün gençliğe hitabesi okundu. Konuşmaların ardından katılanlara pilav ve ayran ikram edildi. 




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli